useridguestuseridguestuseridguestERRORuseridguestuseridguestuseridguestuseridguestuseridguest
Charter: Maltézští rytíři - české velkopřevorství (1085-1875) 2466
Fonds > CZ-NA > RM > 2466
Signature: 2466
Zoom image:
Add bookmark
Edit charter (old editor)
27. říjen 1414, Strakonice (in domo ... Strakoniczen)
Jakub převor a bratři strakonické (strakoniczen.) komendy vysvědčují, že jim Hrzek Krlín (Krlyn) ze Zahrádky se svojí ženou Elškou, dcerou Elškou a s paní Domkou z Mačic (Maczicz), kdysi ženou Vícemilovou (Weczemylonis), dali 2 kopy grošů ročního platu ze vsi Vítův Újezdec (Witow Ugezdecz), a to od poddaného Vojtěcha na sv. Jiří a Havla po 28 groších (sic!) a od Jana řečeného Šviha 1/2 kopy 5 grošů a 1/2 kopy a 6 grošů (částku přesahující 2 kopy převor odkoupil za 5 kop 24 grošů), na věčnou mši; kněz, který ji bude sloužit, má pobírat týdně 4 groše, kdyby mše nebyla sloužena, rozdělí se plat chudým. Domka z Mačic přidala další kopu platu ze vsi Pohorsko (napohorstie), od poddaného Macha Kobliha. Panství si oba donátoři ponechávají, po Domčině smrti připadne Krlínovi.
Source Regest: Karel BERÁNEK - Věra UHLÍŘOVÁ, Archiv českého velkopřevorství maltského řádu, Inventář SÚA, Díl I. - Listiny 1128 - 1880, sv. 1-4, Praha 1966
 

orig.ano
Current repository
Národní archiv Praha

2 pečeti přivěšené na pergamenových proužcích Material: pergamen
Dimensions: 20,2 x 20,7 - 2,8
    Graphics: 
    x


    Languagelatinsky
    Places
    • Strakonice (in domo ... Strakoniczen)
       
      x
      There are no annotations available for this image!
      The annotation you selected is not linked to a markup element!
      Related to:
      Content:
      Additional Description:
      A click on the button »Show annotation« displays all annotations on the selected charter image. Afterwards you are able to click on single annotations to display their metadata. A click on »Open Image Editor« opens the paleographical editor of the Image Tool.