useridguestuseridguestuseridguestERRORuseridguestuseridguestuseridguestuseridguestuseridguest
Charter: Maltézští rytíři - české velkopřevorství (1085-1875) 1392
Fonds > CZ-NA > RM > 1392
Signature: 1392
Zoom image:
Add bookmark
Edit charter (old editor)
6. leden 1342
Ruprecht ze vsi Schnellerstorfu (Snellestorf), jeho syn Jindřich a jeho dcera Peters vysvědčují, že jim bratr Jindřich ze Schaunbergu (Schovnb.), mistr, a konvent johanitské komendy v Mailbergu (Maurperg) propůjčili purkrechtním právem svůj statek v Schnellerstorfu s příslušenstvím za plat 80 vídeňských feniků, který má být odváděn vždy na svatého Martina, a za 2 sýry o vánocích a o velikonocích, 2 kuřata na svatého Michala a 12 feniků na Hromnice /pod pokutou 12 feniků za 14 dní při nezaplacení/; v případě prodeje nebo zastavení statku má komenda předkupní právo, zápisné činí 12 feniků.
Source Regest: Karel BERÁNEK - Věra UHLÍŘOVÁ, Archiv českého velkopřevorství maltského řádu, Inventář SÚA, Díl I. - Listiny 1128 - 1880, sv. 1 - 4, Praha 1966
 

orig.ano
Current repository
Národní archiv Praha

1 pečeť přivěšena na pergamenovém proužku Material: pergamen
Dimensions: 24,7 x 18,7 - 2,6
    Graphics: 
    x


    Languageněmecky
     
    x
    There are no annotations available for this image!
    The annotation you selected is not linked to a markup element!
    Related to:
    Content:
    Additional Description:
    A click on the button »Show annotation« displays all annotations on the selected charter image. Afterwards you are able to click on single annotations to display their metadata. A click on »Open Image Editor« opens the paleographical editor of the Image Tool.